Autohandel JW

Import en export van wagens

De start van ons bedrijf gaat terug naar 1970. Via een groei van metaalhandel naar autohandel is in 1995 het Autodemontagebedrijf gestart. Sinds 1997 zijn we aangesloten bij Auto Recycling Nederland (ARN).

De autowrakken worden bij ons volgens de richtlijnen van de ARN verwerkt op een milieuvriendelijke manier. Op deze manier worden materialen zoals glas, schuim, kunststoffen gescheiden en geschikt gemaakt voor hergebruik. Door deze manier van werken kan een auto gerecycled worden wat dus weer goed is voor ons milieu.

Door wijzigingen in de wet voor de manier van auto wrakken demonteren passen wij met regelmaat werkwijzes in ons bedrijf aan. In de autodemontageruimte staan dan ook verschillende soorten apparatuur die nodig is om bijv. vloeistoffen apart uit het voertuig te verwijderen ook wel drooglegsysteem genoemd. Dit is een brug waar de wrakken op komen te staan en waarbij alle vloeistoffen zoals brandstof, olie, remvloeistof maar koelvloeistof worden leeggepomp in de hiervoor speciale opvangtanks.

AUTODOC CLUB